joi, 29 septembrie 2011

Avantajele autogazului (GPL)

  • Alimentarea motorului se realizeaza in regim dual benzina sau autogaz, pornirea efectuindu-se pe benzina dupa care motorul trece pe autogaz. Aceasta duce la cresterea autonomiei de transport.
  • Alt avantaj al autogazului din punct de vedere al mediului, este rezultatul faptului ca acest carburant are o ardere mai completa in motor, gazele arse rezultate avind in compozitie mai putine noxe, deci poluarea mediului este mai redusa. La pornirea pe timp rece, emisiile de noxe sint de 10-20 de ori mai mici decit cele ale motorului cu benzina fara plumb.
  • Din punct de vedere tehnic si al costurilor de intretinere a unei masini dotate cu o astfel de instalatie, autogazul asigura o ardere mai completa in cilindri, avind ca efect direct lipsa funinginii in ulei, ceea ce duce la utilizarea mai indelungata a uleiului si o ancrasare mai redusa a bujiilor.
  • Prin faptul ca este inlaturat fenomenul de spalare a cilindrilor de catre benzina condensata la pornirea pe timp rece, GPL imbunatateste procesul de ungere si prelungeste viata motorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu